AFP or licensors

Handelsoorlog escaleert verder: China slaat terug met extra importheffingen op Amerikaanse goederen

De Chinese overheid heeft aangekondigd dat er vanaf volgende maand extra importheffingen komen op Amerikaanse producten. Op zo'n 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen zal 25 procent taks worden betaald. Het is een verdere escalatie in het handelsconflict tussen beide grootmachten. De beurzen zijn na de bekendmaking van de Chinezen verder gezakt.

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China escaleert verder. Toen eind vorige week de onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen de twee reuzen afsprongen, voerden de Amerikanen meteen extra heffingen in op Chinese producten. 

Op zo'n 200 miljard dollar aan Chinese goederen moet sinds vrijdag 25 procent taks worden betaald in plaats van 10 procent. Daarmee wordt bijna alle Chinese invoer in de VS extra belast.

Na het weekend slaan de Chinezen nu terug met de aankondiging van extra importbelastingen op Amerikaanse goederen die in China worden geïmporteerd. Vanaf 1 juni zullen de importbelastingen op 60 miljard dollar aan goederen ook verhoogd worden van 10 naar 25 procent.

De aandelenbeurzen gaan verder omlaag na de Chinese bekendmaking.

Meest gelezen