Honden worden ingezet tegen examenstress in Brussel

Over enkele weken beginnen de examens voor de studenten. Bij de studentencampus in Brussel kunnen studenten vandaag honden komen knuffelen. Want dat helpt tegen examenstress.

Het duurt niet meer zolang voor "de blok" begint. Universiteiten en hogescholen doen tijdens de blokperiode van alles om de examenstress te verlichten. In de Odisee hogeschool zetten ze honden in tegen de stress bij studenten.

"Er zijn heel wat aanwijzingen dat het contact tussen mens en hond de bloeddruk en de hartslag doet verlagen," vertelt studentenpsycholoog Leen De Wolf. "En dat maakt dat je rustiger wordt, dat je een ontspannen gevoel krijgt. Daarom laten wij vandaag honden naar de studentencampus komen. En ook om de studenten een boost te geven om er de komende weken tegenaan te gaan."

Zelf ook deugd van

 

Het zijn natuurlijk alleen zachtaardige honden die voor zoiets ingezet worden. "De honden komen van een VZW die werkt met vrijwilligers met een hond. Ze bezoeken ook vaak rusthuizen. Het zijn honden die er zelf deugd van hebben om geknuffeld te worden. En de studenten gaan in groepjes naar de honden zodat ze niet massaal op het dier afspringen."

De studenten zijn blij met het bezoek van de honden. "Zeer leuk initiatief. Heel fijn om anti-stresshonden te aaien," vertelt een student. "We keken er al heel lang naar uit. Ik heb zelf een hond en ik weet hoe leuk en ontspannend honden kunnen zijn. Alles wat helpt om onze stress te verlichten, is welkom."

Meest gelezen