Burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) van Maarkedal plant een boom per voorkeurstem

De burgemeester van Maarkedal, Joris Nachtergaele (N-VA), komt met een opvallende verkiezingsbelofte: hij zal per voorkeurstem één boom planten in de gemeente in de Vlaamse Ardennen. Nachtergaele komt op als eerste opvolger voor het Vlaams Parlement, en hoopt op zo'n 7.000 voorkeurstemmen.

De verkiezingen komen dichterbij en de politici voeren campagne, de ene iets origineler dan de andere. Burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) wil per voorkeurstem die hij krijgt een boom planten in Maarkedal. Daarmee wil hij de CO2-uitstoot in zijn gemeente aanpakken.

Nachtergaele wil met zijn campagne op een alternatieve manier aandacht geven aan het klimaat. "Bij de vorige Vlaamse verkiezingen haalde ik zo'n 11.000 stemmen. Als eerste opvolger kan dat wat minder zijn." Hij hoopt om minstens 7.000 stemmen binnen te halen op 26 mei. 

Alles uit eigen zak

De burgemeester zal de investering in de bomen uit eigen zak betalen: "Het wordt een grote investering, maar het is het waard. Ik kan zo'n 1.000 bomen kwijt in een weide achter mijn tuin. De rest kan ik kwijt aan organisaties of initiatieven in onze gemeente", zegt hij nog.

Meest gelezen