Man doodgereden die een verloren wielkast wil oprapen op de snelweg

Op de E403 in Moorsele is zondagnamiddag een man van Poolse origine om het leven gekomen bij een ongeval. De man van 52 uit Wevelgem stopte ter hoogte van het bedrijf Delta Light op de pechstrook nadat hij een wielkast was verloren. Hij stapte uit en liep de snelweg op om de wielkast op te rapen. Op de middelste rijstrook werd hij echter aangereden door een wagen.

De bestuurder, een man van 22, kon een botsing onmogelijk vermijden. Ondanks langdurige reanimatie stierf het slachtoffer ter plaatse. De jonge automobilist die betrokken was bij de aanrijding verkeerde in shock en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat er verschillende getuigen waren van de botsing en onmiddellijk duidelijk was dat de aanrijder geen schuld trof, stelde het Kortrijkse parket geen verkeersdeskundige aan.

Meest gelezen