Video player inladen...

Grote politieactie in Antwerpen in onderzoek naar drugssmokkel: 15 arrestaties

Op 22 plaatsen in en rond Antwerpen is de politie binnengevallen in een grootschalig drugsonderzoek. Onder meer op een belangrijke containerterminal in de Antwerpse haven was er een razzia. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd aan VRT NWS. In totaal werden 15 personen gearresteerd.

Containerkaai 1742 is een belangrijke terminal in de Antwerpse haven en het is daar dat de politie vanmorgen binnengevallen is, in het kader van een onderzoek naar de invoer van drugs. Ook op verschillende andere plaatsen in en rond Antwerpen zijn er huiszoekingen geweest, 22 in totaal. 

(lees verder onder de kaart)

Het onderzoek spitst zich toe op twee families en hun entourage. Volgens het parket staan ze in voor de "organisatie, coördinatie en uitvoering van uithalingen van cocaïne in de haven." In totaal werden er 15 personen gearresteerd, 10 zullen er ook effectief voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Bij de huiszoekingen werd er 14 kilogram cocaïne, een tiental voertuigen en een grote hoeveelheid cash geld in beslag genomen.

Het onderzoek zou zich voornamelijk richten op "reefer-mannen". Zij sluiten geloste koelcontainers aan op het stroomnet en staan in voor het onderhoud, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Strijd tegen georganiseerde misdaad in Antwerpen

Volgens burgemeester Bart De Wever bewijst deze actie dat er succes wordt geboekt in de strijd tegen  de georganiseerde misdaad in Antwerpen. "Dit is de tweede keer op enkele maanden tijd dat een crimineel netwerk in Antwerpen wordt ontmanteld", zegt hij. De Wever benadrukt dat de strijd tegen georganiseerde misdaad een absolute prioriteit is voor de veiligheid en leefbaarheid van de stad Antwerpen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen