Videospeler inladen...

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten is "klaar" om als eerste vrouw premier van het land te worden

Als Open VLD na de verkiezingen van 26 mei aan zet komt, zullen de Vlaamse liberalen de kans niet laten liggen om met voorzitster Gwendolyn Rutten een vrouwelijke premier naar voren te schuiven. "Als de bal in ons kamp komt, dan zal ik dat graag doen", zei Rutten vanmorgen, geflankeerd door vicepremier Alexander De Croo en minister Maggie De Block.

"Als het aan Open VLD toekomt, dan gaan we de kans niet laten liggen een vrouwelijke premier naar voren te schuiven en ik zou dat graag doen", aldus Rutten. Ze benadrukt daarbij wel dat je in ons land de premier niet rechtstreeks kiest. "We zullen na 26 mei zien hoe de kaarten vallen."

"Ja, het zou wel eens goed zijn dat ons land een vrouwelijke eerste minister krijgt", geeft Rutten te kennen.

De Croo merkt op dat daarvoor de liberalen de grootste familie moeten worden: Open VLD samen met MR, waar premier Charles Michel gisteren heeft aangegeven dat hij een verlengd verblijf in de Wetstraat 16 ook wel ziet zitten.

"Wij hebben goede kandidaten, ook vrouwen die dat goed zouden doen", gelooft De Croo, die zelf een boekje schreef over de 'Eeuw van de Vrouw'. "We hebben vandaag een regering met vijftien federale ministers, waarvan twaalf mannen. Natuurlijk moet je de beste mensen nemen, maar ik kan me niet inbeelden dat twaalf mannen de beste zijn".

Meest gelezen