Tientallen beeldjes oerei "Coming world" vernield

In provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke bij Ieper zijn tientallen beeldjes van het oorlogskunstwerk "Coming world remember me" letterlijk gesneuveld. Tijdens de opbouw van de nieuwe, permanente plaats voor het grote oerei gingen de beeldjes kapot.

In provinciedomein De Palingbeek in Ieper staan er nog 200.000 van de 600.000 beeldjes. De andere werden eerder al opgehaald. De stenen beeldjes sneuvelden tijdens de opbouw van een permanente plaats in het domein voor het oerei (zie foto).

Ophef bij bewoners

Rond het oerei lagen oorspronkelijk ongeveer 600.000 beeldjes. In november konden bezoekers de beeldjes ophalen. Na de ophaling bleef er nog een derde van de beeldjes over. Buurtbewoners zijn nu kwaad omdat ze beschadigd zijn, want de stenen beeldjes zijn symbool voor de gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.

In het nieuwe kunstwerk van Koen Vanmechelen krijgen een 150.000 beeldjes een permanente plaats.

Meest gelezen