Trio veroordeeld tot 8 à 10 jaar cel voor zware agressie op taxichauffeur

Drie mannen die in 2016 een Limburgse taxichauffeur bijzonder zwaar toetakelden, zijn in beroep veroordeeld tot straffen tussen 8 en 10 jaar. Hoewel het parket-generaal vroeg om de onmiddellijke aanhouding uit te spreken, besloot het hof van beroep daar niet op in te gaan.

In augustus 2016 werd de taxichauffeur gevraagd om een klant van Bilzen naar Brussel te brengen. Eens ter plaatse, werd de chauffeur opgewacht door twee vrienden van de passagier. Het slachtoffer werd beroofd en zwaar toegetakeld. Hij moest door het brute geweld een zeven uur durende operatie ondergaan waarbij 40 metalen plaatjes en 140 schroeven in zijn gezicht werden aangebracht. Hij was ook meer dan vier maanden arbeidsongeschikt. De politie kon drie verdachten identificeren, die in eerste aanleg werden veroordeeld tot 8 jaar cel.

Het trio ging in beroep, maar werd vandaag opnieuw veroordeeld. De taxipassagier kreeg een zwaardere straf en moet 10 jaar naar de cel. Zijn twee kompanen krijgen elk opnieuw 8 jaar cel. Het parket-generaal vroeg daarop om de verdachten onmiddellijk aan te houden, omdat het vreesde dat ze zich aan hun straf zouden proberen te onttrekken. Het hof besliste echter om de onmiddellijke aanhouding niet uit te spreken. 

Meest gelezen