Videospeler inladen...

Verkeer op de versmalde E40 Leuven-Brussel verloopt vlot

Voorlopig zijn er geen problemen voor wie vanuit Leuven via de E40 Brussel binnenrijdt.  Dat stuk van de snelweg wordt  omgevormd tot stadsboulevard. Het aantal rijstroken is nu al van 6 naar 4 teruggebracht. Maar het verkeer verloopt vlot

De waarschuwingen van afgelopen weekend hebben hun effect niet gemist.  Wie Brussel binnenrijdt via de E40 vanuit Leuven, ondervindt vanmorgen geen problemen, ook al gebeurt dat nu op minder rijstroken.Vanmorgen vroeg zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen.  Er werden borden geplaatst met de snelheidslimieten. 

Nu moet het verkeer al vroeger afremmen naar 50 kilometer per uur.   Er zijn  ook al wegmarkeringen aangebracht zodat het verkeer naar de Montgommerytunnel  nu al van twee op één rijstrook is gebracht.  Hetzelfde gebeurde al richting centrum .  Richting Meiser zijn er nog twee rijstroken beschikbaar,  maar ook daar wordt straks een rijstrook weggenomen.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen