Glenn Hughes in 2017

Zieke ex-Deep Purple bassist Glenn Hughes moet Britse tournee annuleren

Glenn Hughes, vroeger bassist/zanger bij onder meer de Britse formaties Trapeze en Deep Purple, heeft door ziekte een nakende tournee door Groot-Brittannië geannuleerd, zo heeft hij op zijn website aangekondigd. Zijn Belgische concert zou niet in het gedrang komen.

Hughes verving in 1973 bij Deep Purple Roger Glover op de bas en was met David Coverdale, de opvolger van zanger Ian Gillan, co-zanger van de band. In 1976 hield Deep Purple op te bestaan, onder meer door de gevolgen van het druggebruik van Glenn Hughes en toenmalig gitarist Tommy Bolin (die kort daarna aan een overdosis zou sterven). Midden jaren 80 werd de groep gereanimeerd, maar zonder Hughes en Coverdale.

Coverdale zette Whitesnake op, dat in 2015 uitpakte met "The Purple Album", herwerkingen van nummers van Deep Purple die Coverdale en Hughes mee hebben gemaakt. Whitesnake stelde het album ook voor in Vorst Nationaal, net na het afblazen van de hoogste alarmfase tengevolge van de aanslagen van Parijs.

Het Whitesnake-project werkte blijkbaar inspirerend voor de 67-jarige Hughes, hij toert dit jaar met een Purple-programma door de wereld. Deze maand zou hij tussen 14 en 24 mei acht shows geven in Groot-Brittannië. Maar die zijn geannuleerd omdat "The Voice of Rock" aan een niet nader genoemde ziekte lijdt die weliswaar niet levensbedreigend is, maar "onmiddellijke behandeling" vereist.

Volgens zijn website zal Hughes wellicht helemaal herstellen en in juni weer op tournee kunnen gaan. Wat betekent dat zijn voor 16 september in Leuven geplande concert op de agenda blijft staan.

Coverdale heeft zijn maatje via sociale media alvast een spoedige genezing toegewenst.

Meest gelezen