Video player inladen...

13 klimaatactivisten opgepakt na actie aan iconische Harbour Bridge in Sydney

In de Australische grootstad Sydney zijn 13 klimaatactivisten van Greenpeace opgepakt bij een actie aan de wereldberoemde Harbour Bridge. De activisten eisen van de Australische regering dringende klimaatmaatregelen.

De activisten werden even na 5 uur 's ochtends lokale tijd opgemerkt aan de brug in de haven van Sydney. Enkele klimaatbetogers lieten zich met touwen van de brug zakken, volgens Greenpeace ging het om professionele klimmers. Ze ontvouwden spandoeken met boodschappen als: "Maak steenkool geschiedenis".

"Steenkool is oorzaak nummer één van de klimaatverandering in Australië. We hebben dringend een plan nodig om steenkool uit te faseren en over te schakelen op schone energie", klinkt het bij Greenpeace Australië.

Komende zaterdag zijn het federale verkiezingen in Australië en klimaat is een belangrijk thema. In opiniepeilingen doet de zittende conservatieve regering het minder goed dan de centrumlinkse oppositie.

Video player inladen...
2019 James D. Morgan
2019 James D. Morgan
2019 James D. Morgan

Meest gelezen