Hollandse Hoogte/ PA photos/ de Telegraaf

Beroering op Brits zandsculpturenfestival wegens onthoofde Theresa May

Het zandsculpturenfestival in de Britse badplaats Weston-Super-Mare veroorzaakt ophef met een afbeelding van een onthoofde Theresa May. De Britse premier is onthoofd door een guillotine waarop "brexit" staat. Donald Trump en Vladimir Poetin staan er vlakbij. Sommige bezoekers noemen het beeld van de Amsterdamse artiest Johannes Hogebrink een gewelddadige en zieke belediging. Maar volgens het gemeentebestuur van Weston-Super-Mare in het zuidwesten van Engeland zet het werk aan tot nadenken. Net wat ook Hogebrink beweert.  

Het werk toont Theresa May die onthoofd wordt terwijl ze Groot-Brittannië probeert weg te snijden uit Europa. Trump en Poetin kijken goedkeurend toe. Onder druk van de kritiek is Hogebrink al weer in Nederland. De critici op de sociale media hebben de sculptuur niet eens gezien, zegt hij. 

Meest gelezen