Sint neemt nieuw personeel in dienst voor "Dag Sinterklaas", Bart Peeters niet meer in tv-reeks

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn momenteel in Antwerpen voor de opnames van de nieuwe tv-reeks "Dag Sinterklaas". Blijkt dat de Sint zijn entourage heeft uitgebreid met enkele nieuwe figuren. Bart Peeters, die in de originele reeks een belangrijke rol vertolkte, zal niet meer te zien zijn.

De allereerste uitzending van "Dag Sinterklaas" dateert al van meer dan 25 jaar geleden en is ondertussen Vlaams erfgoed geworden. De belangrijkste rollen in die serie waren weggelegd voor Sinterklaas, Zwarte Piet en de goede vriend van de Sint, Bart Peeters. 

Door de jaren heen omringde de Sint zich met nog andere personages, zoals Ramon, Conchita, Professor Van den Uytleg en de kapiteins. Die zullen ook opduiken in de nieuwe reeks van "Dag Sinterklaas". Daarnaast heeft de Sint ook enkele nieuwe figuren meegebracht: de strenge stafhouder, de beschermende Kneta Knieschijf en Palomita, het nichtje van Conchita. Dat is een heel kleurrijke bende, die garant zal staan voor meer dan genoeg verhaallijnen en situaties. 

Brief aan de Sint

Bart Peeters zal niet meer in de nieuwe reeks te zien zijn. Kinderen zullen hun vragen nu zelf aan de Sint stellen in een brief. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt: "Hoe zet ik mijn schoen klaar?", "Waarom komt de Sint met de stoomboot" of "Wat is het lievelingseten van de Sint?". Bart Peeters blijft wel een goede vriend van de Sint. Hij zal de Sint nog blijven verwelkomen bij zijn intrede in ons land.

Zoals bekend wordt de nieuwe reeks geregisseerd door Stijn Coninx en Frank Van Passel. Coninx heeft de fakkel doorgegeven aan Van Passel wegens gezondheidsredenen. Het scenario is van de hand van Hugo Matthysen, die ook de orginele reeks schreef. 

De Sint wil overigens ook Evelien Bosmans, Warre Borgmans, Els Dottermans, Bart Hollanders, Pieter Embrechts, Tine Embrechts, Wim Opbrouck, Nico Sturm, Adriaan Van Den Hoof en Jonas van Thielen danken voor de aangename samenwerking. 

De nieuwe "Dag Sinterklaas" komt in het najaar op Ketnet.

Meest gelezen