Crombez leest het N-VA-programma en Geens naar Europa: de campagnedag voor u samengevat

In de "Terzake"-studio las John Crombez het N-VA-programma voor aan N-VA-voorzitter Bart De Wever. Rik Van Cauwelaert stemde ooit voor Sean Kelly, de wielrenner. En bij CD&V zijn ze het niet eens welke hun favoriete coalitie zou zijn na de verkiezingen. We selecteren de opvallendste fragmenten van de afgelopen campagnedag.

Moet de wettelijke pensioenleeftijd stijgen?

Video player inladen...

Moeten we langer of minder lang werken om een wettelijk pensioen te krijgen? In "Terzake" gingen N-VA-voorzitter Bart De Wever en SP.A-voorzitter John Crombez in debat. Crombez confronteerde De Wever met zijn eigen partijprogramma waarin staat dat de wettelijke pensioenleeftijd zal stijgen. Volgens De Wever is het de enige manier waarop het pensioensysteem betaalbaar kan blijven.

Verkiest CD&V een nieuwe Zweedse coalitie?

Video player inladen...

In "De ochtend" op Radio 1 gaf CD&V-minister Pieter De Crem aan dat hij graag de Zweedse coalitie met N-VA en Open VLD zou verderzetten. Hij ziet zijn partij niet samengaan met socialisten of groenen. In "Terzake" corrigeerde vicepremier Kris Peeters (CD&V) zijn partijgenoot. Volgens hem is het aan de kiezer om de kaarten te leggen. Nadien zal CD&V bekijken welke opties mogelijk zijn. Peeters benadrukte wel dat CD&V nog altijd een oplossing voor Arco wil.

Stemde Van Cauwelaert ooit blanco?

Video player inladen...

Ivan De Vadder legde in "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" het Canvas-programma "Blanco" op tafel. Journalist Rik Van Cauwelaert gaf toe dat hij ooit ongeldig heeft gestemd. Hij vond dat het allereerste Europees Parlement niets te zeggen had en stemde daarom voor Sean Kelly, de wielrenner.

Solliciteert Koen Geens naar Europa?

Video player inladen...

Op de regionale zender ROB-tv deed CD&V-kopman Koen Geens een opvallende uitspraak. Hij zei dat hij graag Europees Commissaris voor Vluchtelingen zou worden. Maar dat citaat hoefde voor hem niet uitgezonden te worden. Een telefoontje naar de woordvoerder van Geens bracht duidelijkheid: het was een grapje.

Meest gelezen