© Hulu 2016

Disney krijgt streamingdienst Hulu (bekend van "The handmaid's tale") in handen

Disney krijgt de volledige zeggenschap over streamingdienst Hulu, bekend van "The handmaid's tale". De entertainmentgigant heeft met kabelbedrijf Comcast afspraken gemaakt waardoor het over vijf jaar de aandelen kan overnemen die het nog niet bezit. De operationele controle gaat direct over naar Disney.

In de Verenigde Staten is Hulu een gevestigde naam. De streamingdienst scoorde vooral met de hitserie "The handmaid's tale". Hulu kan een belangrijke rol spelen bij Disney+, een eigen streamingdienst van Disney waarmee het de concurrentie met Netflix en Apple wil aangaan.

Disney kreeg in maart al een belang van 60 procent in Hulu. Dat belang was onderdeel van de entertainmenttak van 21st Century Fox die voor 71 miljard dollar werd ingelijfd. Onlangs werd het belang vergroot door aandelen van telecombedrijf AT&T over te nemen. De afspraken met Comcast slaan op een belang van 33 procent. Met de overname van de extra aandelen is een bedrag van 25 miljard euro gemoeid.

Meest gelezen