Felicity Huffman hulde zich in stilzwijgen buiten de rechtbank.
The Associated Press

"Desperate housewife" Felicity Huffman bekent dat ze universiteit omkocht en riskeert 4 maanden cel

Met een haperende, gebroken stem heeft Felicity Huffman voor de rechtbank van Boston bekend dat ze haar dochter heeft binnengeloodst op een prestigieuze Amerikaanse universiteit. De actrice, vooral bekend van de serie "Desperate housewives", betaalde een medewerker om examenresultaten aan te passen. Huffman riskeert 4 maanden cel en een boete van bijna 19.000 euro.

Huffman is een van de vijftig verdachten in wat "het grootste omkoopschandaal ooit" op Amerikaanse prestigieuze universiteiten wordt genoemd. Welgestelden, met namen uit de bedrijfswereld en Hollywood, betaalden sommen geld aan personeel van topuniversiteiten als Yale en Stanford om hun kinderen te verzekeren van een plaatsje. 

Huffman betaalde ruim 13.000 euro om de foute antwoorden van haar oudste dochter op het toelatingsexamen te veranderen. Een emotionele actrice pleitte schuldig. Ze benadrukt dat haar dochter van niets afwist en "voelt spijt en schaamte" omdat ze haar kind "verraden heeft". 

Huffman hoort haar straf op 13 september. Het Openbaar Ministerie eist 4 maanden cel en een geldboete. Huffmans echtgenoot, acteur William H. Macy, staat niet terecht. Hij woonde de hoorzitting ook niet bij.

Meest gelezen