Helft Vlaamse gemeenten vraagt erkenning storm half maart als ramp

Bijna de helft van alle Vlaamse gemeenten heeft een aanvraag ingediend om de storm van het tweede weekend van maart te laten erkennen als ramp. Dat zegt Vlaams minister-president Bourgeois. Er zijn 11.000 dossiers voor alles samen 24 miljoen euro. Op zondag 10 maart trok een hevige storm over Vlaanderen. De hulpdiensten werden overspoeld met oproepen. In Mol overleed een man die een boom op zich kreeg. 

Al 148 gemeenten hebben bij het Vlaams Rampenfonds een aanvraag ingediend om de storm van het weekend van 9 en 10 maart als ramp te erkennen. Dat zegt het kabinet van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (NVA). Gemeenten hadden tot 10 mei de tijd. Voorlopig bedraagt de geraamde schade 24,2 miljoen euro voor 11.080 dossiers, maar allicht zal dat nog oplopen.

Enkele gemeenten hebben samen een aanvraag ingediend. Als die de aanvragen splitsen, zitten we aan de helft van de 300 Vlaamse gemeenten.  Voorts hebben 16 gemeenten nog niet alle informatie bezorgd, foto's onder meer.  

Meest gelezen