Kinderwenskoffer helpt ouders omgaan met vruchtbaarheidsproblemen

Het Kinderwens ExpertiseNetwerk heeft een kinderwenskoffer gelanceerd met hulpmiddelen om wensouders te helpen omgaan met vruchtbaarheidsproblemen. Naar schatting wordt 10 à 15 procent van de koppels in ons land geconfronteerd met zulke problemen. Dat gaat vaak gepaard met frustraties, wanhoop en soms ook strubbelingen tussen de partners.

In de koffer zit onder meer een kinderwensdagboek, dat in samenwerking met diverse vruchtbaarheidscentra in Vlaanderen en Brussel werd uitgewerkt. Een kaartspel moet koppels ondersteunen in hun communicatie en de problematiek rond vruchtbaarheid beter bespreekbaar maken. De koffer bevat ook een cd met nummers die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen of een onbeantwoorde kinderwens.

Het project werd voorgesteld in het Heilig Hartziekenhuis in Leuven en werd gelanceerd met steun van het ministerie van Cultuur. Diverse artiesten werkten mee, zoals Erik Goossens, Kathleen Snoeckx en Bert Appermont, Nasrien Cnops en de band "Waar is Ken?", die het campagnelied schreef voor de Kinderwensweek die woensdag start.

Het expertisenetwerk gaf ook de opdracht aan het theaterhuis Farce Cancan om een theaterstuk uit te werken over de problematiek. "Kinderwens" handelt over zwanger worden en zwanger zijn, over tegenslag en ongeluk, over hoop en wanhoop, maar ook over liefde en aanmoediging van familie en vrienden, zo staat in een persbericht. Over het niet opgeven van een droom, het zoeken naar hulp en het vinden van een oplossing. Het is geschreven voor allen die vader of moeder willen worden of het reeds zijn.

Meest gelezen