Vlaamse in Tel Aviv: "Stad is in de ban van de Eurovisiegekte"

Al 12 jaar woont de Antwerpse Marilyn Ambach, dochter van Paul Ambach oftewel "Boogie Boy", in Tel Aviv. Radio 2 Antwerpen polste of de Israëlische stad klaar is voor de start van het Eurovisiesongfestival vanavond.

"We merken in de stad al maanden dat de voorbereidingen aan de gang zijn. Maar de laatste week is er echt een "Eurovision Madness" in Tel Aviv", zegt Marilyn Ambach in "Start je dag". Ook voor de uitgeweken Antwerpse zijn het drukke werkdagen. "Ik ben actief in de muziekindustrie in Israël. Gisteren heb ik de Nederlandse kandidaat Duncan geassisteerd bij zijn showcase. Straks zorg ik ervoor dat Madonna en haar crew goed in hun hotel geraken," vertelt Ambach op Radio 2 Antwerpen. 

Babysit Boogie

Ondanks de drukte is Marilyn Ambach goed voorbereid, tenminste dat dacht ze. "Gisteren is mijn vader (Paul Ambach aka Boogie Boy, nvdr.) in Tel Aviv geland. Hij zou me helpen met de kinderen maar zat gisteravond toch weer op café om zelf op te treden."  Marilyn zelf is niet de grootste fan van het Songfestival. "Persoonlijk vind ik het festival een beetje te veel kitsch. Maar Tel Aviv is helemaal klaar voor een goed feestje. Jerusalem prays and Tel Aviv plays! Hier valt 24 op 7 iets te beleven", besluit Ambach.

Meest gelezen