MIVB en Plan International samen tegen seksistisch gedrag op openbaar vervoer

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB en de ngo Plan International lanceren een sensibiliseringscampagne tegen grensoverschrijdend gedrag op het openbaar vervoer. Want ook daar gebeurt het. 

De MIVB wil vooral mensen sensibiliseren om iets te ondernemen als ze getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. Melden bijvoorbeeld, dat is al een eerste stap. Onrechtstreeks richt de campagne zich ook tot de belagers, door hen te doen inzien dat hun slachtoffer niet alleen is, maar dat hij of zij ondersteund wordt.

Een campagne in welke vorm? Affiches en folders in de stations, in de voertuigen van de MIVB en posts op sociale media. En volgende week voert het gezelschap "Compagnie Tadam" toneelstukjes op in verschillende metrostations om op de problematiek te wijzen. Ook scholen worden betrokken in de hele aanpak. De campagne loopt enkele weken, in beide landstalen.

"In zekere zin overstijgt het onze bevoegdheid, maar samen met onze partner Plan International willen we toch onze kop niet in het zand steken. We moeten mensen aanzetten te reageren én we moeten mensen ook overtuigen om als het nodig is een klacht in te dienen bij de politie", zegt An van Hamme van de MIVB.

Meest gelezen