Nieuw-Zeelandse premier stuurt "omkoopgeld" voor drakenonderzoek terug

Een 11-jarig meisje uit Nieuw-Zeeland was in die mate geïnteresseerd geraakt door de wereld van de bovennatuurlijke verschijnselen dat ze een briefje stuurde naar haar regering met de vraag of die zich in de toekomst zou kunnen toeleggen op verder onderzoek rond onder meer draken. Dat omdat ze zelf graag een drakentrainer wilde worden. Om de regering te overtuigen enige spoed achter het initiatief te zetten, voegde ze een briefje van 5 dollar (3 euro) bij haar brief. Maar de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern liet zich niet "omkopen".

Het was op het discussieforum van Reddit dat de brief van Ardern met de wereld gedeeld werd. Volgens de broer van Victoria, die de brief publiceerde, wilde zijn zus onder meer weten of de regering al draken gevonden had en of ze die dan mocht trainen. Volgens hem was de interesse voor het bovennatuurlijke gewekt door de Netflix-serie "Stranger things".

Maar uiteindelijk was het antwoord van de eerste minister dus negatief: "Onze interesse werd onmiddellijk gewekt door jouw suggesties over parapsychologie en draken, maar jammer genoeg behoren noch het ene noch het andere vakgebied momenteel tot ons werkterrein. Daarom stuur ik je ook je omkoopgeld terug en wens ik jou voor de toekomst het beste in je zoektocht naar telekinese, telepathie en draken."

De premier voegde ook nog een handgeschreven opmerking toe: "Ik zal die draken in het oog houden. Dragen ze eigenlijk een kostuum?" Het "omkoopgeld" was alvast aan de brief van Ardern bevestigd:

Meest gelezen