Schade aan sporen hersteld: treinen tussen Lokeren en Sint-Niklaas rijden weer normaal

De treinen tussen Lokeren en Sint-Niklaas rijden weer normaal. Vorige week donderdag reed een goederentrein een tijdlang met een ontspoord wiel, waardoor er over vier kilometer afstand schade was aan de spoorinfrastructuur. De herstellingswerken zijn nu afgerond.

Een goederentrein reed vorige donderdag een tijd met een ontspoord wiel, waardoor er over vier kilometer afstand schade was aan de spoorinfrastructuur. 

Er was ook grote schade aan het station van Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas. De boordstenen van het perron werden vernield en de brokstukken beschadigden ook afsluitingen van woningen en auto's.

Door de schade moesten onder meer 5.885 dwarsliggers, 250 meter perronboorden en tientallen meters bekabeling vervangen worden. Er werd de voorbije dagen de klok rond gewerkt met onder andere zes spoorwegkranen en drie bulldozers. Die werken zijn nu afgerond, waardoor het verkeer in beide richtingen weer mogelijk is. "De pendelaars zullen geen hinder meer ondervinden", benadrukt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel.

Meest gelezen