© Zoonar/Tomas Griger - creative.belgaimage.be

Aanval op militaire patrouille in Niger: 11 vermisten dood teruggevonden

In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 28 soldaten gedood. Eerder was er sprake van 17 doden en 11 vermisten, maar die laatsten zijn later dood teruggevonden. Er vielen ook zes gewonden. De regio geldt als toevluchtsoord voor islamistische extremisten.

De patrouille werd op 14 mei door zwaarbewapende terroristen aangevallen, meldde het Nigerese ministerie van Defensie in een communiqué dat op de radio werd voorgelezen. Dat gebeurde in de buurt van het plaatsje Tongo Tongo. Eind 2017 werd daar een patrouille van Nigerese en Amerikaanse soldaten aangevallen door jihadi's. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vier Nigerese soldaten om.

Vooral in het westelijke deel van Niger, in de buurt van de grenzen met Mali en Burkina Faso, zijn islamistische terreurgroepen actief.

  

Meest gelezen