Video player inladen...

Beelden van binnenkant Notre-Dame, één maand na de brand

Hoe erg is het gesteld met het interieur van de Notre-Dame, de beroemde kathedraal in Parijs, één maand na de verwoestende brand? De Amerikaanse zender ABC kreeg van de Franse overheid toestemming om de schade binnenin te filmen. Intussen is overigens gebleken dat een groot deel van het geld voor de herstelling nog altijd niet binnen is.

Reporter David Muir en zijn ploeg van ABC World News Tonight konden als eerste journalisten beelden maken van de schade die de brand ook binnen in de kathedraal aanrichtte. 

Intussen is overigens gebleken dat een groot deel van het geld voor de herstelling van de Notre-Dame nog altijd niet binnen is. Dat zegt het aartsbisdom van Parijs.

Na de brand beloofden heel wat mensen, onder wie bekende zakenlui, dat ze geld zouden storten. Er werd in totaal een miljard euro beloofd, maar daarvan is nog maar een kwart effectief gestort.

Enkele rijke Franse families die beloofd hadden honderden miljoenen te geven, zullen pas betalen wanneer de kosten ook echt gemaakt worden. Op dit moment is het echter onmogelijk om te zeggen hoeveel de herstellling van de Notre-Dame uiteindelijk zal kosten. 

Meest gelezen