Video player inladen...

Eliot relativeert na zijn makke halve finale: "Het is een spel, dat kan gebeuren. Ik heb gedaan wat ik kon"

Het verdict gisterenavond was onverbiddelijk: opnieuw geen finaleticket voor België op het Songfestival. Onze kandidaat Eliot (18) is uiteraard ontgoocheld, maar probeert het vooral positief te bekijken. "Het is een wedstrijd. Dat kan gebeuren. Ik probeer bij te houden wat ik allemaal bijgeleerd heb in de afgelopen periode. Het is een eer geweest om deel te nemen aan de grootste liedjeswedstrijd ter wereld", reageert hij nuchter vanuit Tel Aviv (Israël). 

Met "Wake up" kon Eliot Vassamillet geen potten breken in de eerste halve finale van het Songfestival in Israël, dat nochtans geboekt stond als een vrij zwakke halve finale.

De topfavorieten staan immers allemaal in de tweede halve finale of behoren tot de "grote 5 "die sowieso al rechtstreeks geplaatst zijn. Er was dus kans om door te stoten, maar de 18-jarige Eliot stond onzeker op het podium en klonk niét toonvast. De achtergrondzangers met hun trommels - niet bepaald een vernieuwend concept op het Songfestival - konden de boel totaal niet wakker schudden. De zaal stond niet in lichterlaaie, het publiek bleef ronduit mak. Eliot beseft het zelf ook. "Natuurlijk is er altijd verbetering mogelijk. Maar ik heb gedaan wat ik kon", relativeert hij.  

Video player inladen...

Eliot kreeg niet alleen punten van het publiek, maar ook van een vakjury waarvoor hij maandagavond heeft opgetreden. "Dát was iets minder en dan zijn er ook punten uitgedeeld", analyseert Peter Van de Veire (MNM, Eén) die ter plekke is. Hoeveel punten Eliot uiteindelijk wist te sprokkelen, weten we pas zaterdagnacht, wanneer na de finale ook de punten van de halve finales worden bekendgemaakt. Ging hij volledig kopje-onder of was het nipt?

Donderdag is er de tweede halve finale met 18 kandidaten, met opnieuw tien tickets voor de finale. Nederland is met Duncan en het nummer "Arcade" torenhoog favoriet.


Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Video player inladen...

Bekijk hier nogmaals het optreden van Eliot in de halve finale:

Video player inladen...

Meest gelezen