Felle brand onthult drugslab in Stekene

In Kemzeke bij Stekene is een drugslaboratorium ontdekt bij een felle brand. Een voorbijganger merkte de brand op en waarschuwde de hulpdiensten.

In Kemzeke bij Stekene is vanmorgen een drugslab ontdekt na een uitslaande brand. Het lab was ingericht in een loods achter een woning in de Stationsstraat. Een voorbijganger merkte het vuur op en alarmeerde meteen de hulpdiensten.

Ontploffingen en rook

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van het magazijn. Er waren ook enkele kleine ontploffingen te horen. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De rookpluim was kilometers ver te zien. Tijdens het blussen werd de Provinciale Baan (N403) voor alle verkeer afgesloten. Er vielen geen gewonden maar de materiële schade is groot.

Hoe de brand precies ontstaan is, is nog niet duidelijk, maar alles wijst in de richting van een drugslab. In het magazijn trof de brandweer namelijk resten van cannabisplanten. Er werden ook heel wat lege vaten van chemicaliën gevonden.

Meest gelezen