Oorlogsbom gevonden langs spoorweg: treinverkeer tussen Herentals en Mol even onderbroken

Het treinverkeer is vanmiddag een tijdlang onderbroken geweest tussen Mol en Herentals door de vondst van een oorlogsbom. Dat meldt Bart Crols van spoorwegmaatschappij NMBS. De bom werd op korte tijd onschadelijk gemaakt en de treinen rijden weer.

De bom werd gevonden op zo'n 50 meter van de spoorlijn. De veiligheidszone bedroeg 200 meter, waardoor het treinverkeer tussen Mol en Herentals een tijd stillag. Opruimingsdienst DOVO is ter plaatse. "Op vraag van DOVO en de politie werd het verkeer onderbroken in beide richtingen", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

De onderbreking had vooral een impact op het treinverkeer tussen Antwerpen en Hamont en Antwerpen en Hasselt. "De route tussen Herentals en Mol is een belangrijke route voor treinverkeer richting de Kempen."

De bom werd op korte tijd onschadelijk gemaakt, waardoor de treinen al snel opnieuw konden rijden. "Door de veiligheidsperimeter was het treinverkeer ongeveer een halfuur onderbroken", zegt Bart Crols, woordvoerder van Infrabel. "Door die onderbreking zullen er nog enkele vertragingen zijn op de getroffen verbinding."

Meest gelezen