Reuzenkreeft Wesley (90) krijgt nieuwe thuis in Sea Life Blankenberge

Sea Life Blankenberge krijgt er een bijzonder dier bij: een reusachtige Canadese kreeft. Het dier weegt maar liefst 9 kilogram en is ongeveer 90 jaar oud. De kreeft werd in Canada gevangen. Restauranthouder Piet Devriendt van de Oesterput in Blankenberge kreeg het dier via zijn leverancier in handen en schenkt het aan Sea Life.

De Canadese kreeft werd gevangen voor de kust van Nova Scotia en is ongeveer 90 jaar oud. Het dier weegt maar liefst 8,9 kilogram. Een kreeft van dergelijke omvang is ongezien in ons land. De uitzonderlijke kreeft kreeg de naam "Wesley", naar de bonkige spits van Club Brugge.

Niet lekker

Piet Devriendt: "Bij ons in de bassins zou Wesley nog enkele maanden leven. In Sea Life zijn de omstandigheden veel beter. Ik hoop alleszins dat hij nogmaals 90 jaar kan worden. Het dier is ook te groot om klaar te maken in mijn restaurant. Je zou 12, 13 eters nodig hebben. Het is ook niet lekker omdat het dier te groot is.

Nieuwe mascotte

In Sea Life zijn ze blij met hun nieuwe mascotte. Dierenverzorger Victor Vienne. "Het is uitzonderlijk dat zo'n dier al gevangen wordt maar het is nog specialer dat de kreeft ook in België is geraakt.

Meest gelezen