Video player inladen...

Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar

Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar. Daarmee is het recordbedrag gebroken voor een impressionistisch kunstwerk, laat veilinghuis Sotheby's  weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist.

Zeven gegadigden streden acht minuten lang voor "Meules", een van de iconische schilderijen van hooibergen in Giverny. De hoogste bieder bood uiteindelijk 110,7 miljoen dollar.
Bij de verkoop dinsdag in New York werd een prijs gehaald die 44 keer hoger was dan het vorige recordbedrag van het werk.

De verkoop van 55 impressionistische en moderne kunstwerken bracht in totaal iets minder dan 350 miljoen dollar in het laatje. Naast het werk van Monet werd ook een schilderij van Pablo Picasso verkocht voor 20,7 miljoen dollar.

Video player inladen...

Meest gelezen