Aanbod van deelauto's in Aalst breidt fors uit

In Aalst breidt het aanbod aan deelauto's fors uit. Cambio is er al actief en daar komen nu nog twee nieuwe autodeelsystemen bij.

Valckenier Share en BattMobiel zijn de twee nieuwe autodeelsystemen die er in Aalst bij komen. Bij BattMobiel gaat het om wagens zonder vaste standplaats die gedeeld worden door een beperkte groep mensen. Valckenier Share start met een proefproject met vaste standplaatsen in de Watertorenwijk, maar wil tegen eind dit jaar uitbreiden naar de hele stad en de deelgemeenten. Dan zou er zonder vaste standplaats worden gewerkt en zullen ze in de stad gratis mogen parkeren.

Protest

Dat die wagens gratis mogen parkeren, lokt heel wat protest uit. Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) vindt dat niet gepast: "Een deelauto huur je. Op het moment dat je die ergens parkeert en stopt met hem te gebruiken, is het onlogisch dat je ervoor blijft betalen tot er een volgende gebruiker is. Daarnaast willen we duidelijk maken dat een deelauto minimum vijf gewone auto's kan vervangen. Die nemen dus geen plaatsen af van anderen, maar zorgen ervoor dat er meer plaats is voor auto's in Aalst."

Ook de Aalsterse Cambiowagens mogen, als ze gebruikt worden, gratis parkeren. Als ze niet in gebruik zijn, moeten ze op hun vaste standplaats staan.

Meest gelezen