"Zo’n dier verwacht je toch helemaal niet in een woelige zee"

Terwijl een aantal surfers midden vorige week genoten van de golven van de Atlantische oceaan in Belmar, in de Amerikaanse staat New Jersey, werden ze plots verrast door een onverwachte gast. Een hert was immers in de woelige zee gesukkeld en daar helemaal in paniek geraakt. Het bleek niet zo makkelijk het dier uit het water te halen, maar uiteindelijk lukte het de surfers wel. De beelden van de opmerkelijke reddingsactie gingen afgelopen weekend viraal.

Op nieuwswebsites Daily Mail, Inside Edition en NBC News gaven de betrokken surfers meer uitleg. Terry Strobel, die de beelden maakte: "Eerst was me niet duidelijk wat er allemaal gebeurde."

Sam Halprin: "Dat is toch wel het laatste wat je in een oceaan denkt tegen te komen. Oké, een dolfijn of een haai, die wel, maar een hert?"

Alexander Fish: "Plots zagen we aan onze rechterkant iets in het water sprinten. Was het nu een hert of een grote hond? Dat was niet meteen duidelijk. Tegen de stroom in verdween het dier almaar dieper de zee in."

Halprin: "Ook al slaagde ik erin het dier in de richting van het strand te duwen, de golven maakten het hem moeilijk om op zijn poten te blijven staan. Gelukkig slaagde een andere surfer erin het hert vast te pakken en hem als een hond naar het strand te dragen."

Drew Inman: "Het water was bovendien ijskoud."

Halprin: "Toen het dier wegrende, hebben we elkaar de nodige 'high fives' gegeven. Het voelde goed om dat tot een goed einde te brengen."

Op sociale media kon de reddingsactie alvast op veel bijval rekenen:

Meest gelezen