Zwembad Halve Maan in Diest blijft gesloten na vondst van tweede lek

Het openluchtzwembad de Halve Maan in Diest blijft nog zeker een paar dagen gesloten. Na het eerste lek vorige week is nu ook het tweede lek gevonden. De herstelling van dat lek is moeilijker dan gedacht.

Vorige week zagen medewerkers dat het water opborrelde uit de roosters aan de oevers van het zwembad. Het zwembad werd leeggemaakt en er werd een eerste lek ontdekt. Dat lek werd hersteld, maar er bleek nog een tweede lek te zijn. "Op z'n minst', vertelde directrice Ria Schepmans.

Springplank 

Gisteren is het tweede lek gevonden, vertelt directrice Ria Schepmans: "Er is een lichtpuntje. Het tweede lek is gevonden aan de springplank van het zwembad." Maar de herstelling van dat lek is moeilijker dan oorspronkelijk gedacht, vult ze aan: "Het lek ligt tegen de aansluiting van een andere buis. De specialisten bekijken nu hoe ze dat het best kunnen herstellen. We hopen het zwembad zo snel mogelijk te openen, maar dit duurt sowieso nog een paar dagen omdat de installatie weer moet worden opgestart en het water moet weer volledig in orde zijn qua ontsmetting." 

Derde lek? 

"Zijn er nog meer lekken, dan kan het nog een hele tijd duren. We doen alleszins ons uiterste best om het technische probleem zo snel mogelijk op te lossen", zegt Schepmans. Wil je weten wanneer het zwembad weer opengaat? Op de Facebook-pagina van De Halve Maan vind je updates.

Meest gelezen