Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Amerikaanse politie zet actievoerders uit de Venezolaanse ambassade in Washington

In de Amerikaanse hoofdstad Washington heeft de politie een einde gemaakt aan een actie van linkse activisten in de ambassade van Venezuela. Die zal nu opnieuw worden overgedragen aan vertegenwoordigers van de zelfverklaarde president Juan Guaidó. 

Sinds midden april hadden manifestanten hun intrek genomen in de Venezolaanse ambassade in Washington. Voor alle duidelijkheid: het ging om Amerikaanse activisten die hun steun wilden uitspreken voor het linkse regime van Nicolás Maduro in Venezuela. Volgens hen waren ze daar op uitnodiging van Venezuela.

Vandaag heeft de lokale politie een einde gemaakt aan die actie en zijn de activisten verdreven. Vier mensen die weigerden te vertrekken, zijn opgepakt. 

De ambassade zal nu worden overgedragen aan vertegenwoordigers van Juan Guaidó, de leider van de oppositie en zelfverklaard president van Venezuela. De VS erkennen Guaidó als president, net zoals een vijftigtal andere landen overigens. Volgens de politie gebeurde de actie op vraag van Guaidó zelf. 

Sinds maart was de Venezolaanse ambassade in Washington in handen van Guaidó. 

Meest gelezen