Guus Schoonewille

Een geslaagd avondje uit: betaal 260 Britse ponden voor een topwijn van 4.500 pond

Enkele gasten van het restaurant Hawksmoor in de Britse stad Manchester hebben wellicht het diner van hun leven beleefd. Door een vergissing van het personeel kregen ze de verkeerde fles wijn, maar wel een heel dure, geserveerd. 

Mensen maken fouten en dat is niet anders in de horeca. Sommigen verliezen daardoor, andere winnen. Dat laatste was het geval bij een gezelschap dat ging eten in het restaurant Hawksmoor in Manchester. 

Ze bestelden bij het eten een goede fles Bordeaux van 260 pond per fles, maar kregen per vergissing een andere fles aangeboden. Pas toen die al opengetrokken en deels leeggemaakt was, besefte het personeel dat het ging om een fles Château le Pin Pomerol met een prijskaartje van 4.500 pond. Wel ietsje meer dan wat de gasten gevraagd hadden.

Ze vonden de wijn bijzonder lekker en bestelden daarop een tweede fles van hetzelfde. Helaas was die niet meer beschikbaar, ook niet tegen de oorspronkelijke prijs. 

De eigenaars van het restaurant merkten de vergissing pas achteraf, maar liggen er blijkbaar niet te veel wakker van. "We hopen dat jullie genoten hebben van jullie avond", tweette het management. 

Er was ook een schouderklopje voor de ongelukkige vrouw die de vergissing op haar geweten heeft. "Fouten gebeuren en we houden hoe dan ook van jou."

Meest gelezen