Video player inladen...

SP.A-voorzitter Crombez sluit definitief samenwerking met N-VA na de verkiezingen uit

SP.A-voorzitter John Crombez sluit een samenwerking met de N-VA na de verkiezingen definief uit. Dat heeft hij gezegd in KIES19 op Radio 1. Volgens Crombez liggen de programma's van beide partijen te veel uit elkaar.

Crombez had eerder al laten uitschijnen dat een samenwerking met de N-VA niet voor de hand lag. En dat de twee partijen samen in het Antwerpse stadsbestuur zitten, verandert daar niets aan.

Op de vraag of hij met de N-VA na 26 mei in zee wil gaan, klonk nu een duidelijk neen. "De link met Antwerpen die gemaakt is door Wouter Beke en Charles Michel is zinloos. Als je ziet wat de thema's zijn die in de verkiezingen voorliggen en die voor ons essentieel zijn - pensioen, zorg en facturen - daar staan we diametraal tegenover elkaar", zegt Crombez.

"Natuurlijk heeft Antwerpen veel aandacht gekregen, maar daarom is het, zoals ik al eerder gezegd heb, quasi onmogelijk om samen te werken. Het is ook niet aan het gebeuren. Federaal is men aan het kijken om met die Zweede coalitie door te gaan. Ze zijn alleen nog aan het vragen wie er premier gaat worden. Daarom zijn de verkiezingen zo belangrijk. Nog eens vijf jaar dit zou redelijk dramatisch zijn", besluit Crombez.

Meest gelezen