Video player inladen...

Kunstenaar Wim Delvoye verhuist gotische vrachtwagen na jarenlang proces

Na een jarenlange strijd met het Agentschap Natuur en Bos, heeft kunstenaar Wim Delvoye een vrachtwagen uit zijn beeldenpark in Melle verhuisd. Het grote kunstwerk in gotische stijl krijgt een plaats op de dijk van Middelkerke.

"Ik ben het beu"

"Kunstenaar Wim Delvoye:"Het Agentschap Natuur en Bos gaf mij schoorvoetend een vergunning om het kunstwerk hier te zetten in mijn beeldenpark in Melle. Achteraf zijn ze dan beginnen te procederen omdat ik een betonnen plaat heb gegoten om het kunstwerk op te zetten."  De zaak sleept al jaren aan, en wordt voortgezet in Cassatie. Delvoye is de strijd beu en verhuisde zijn werk naar Middelkerke.

Een boete van 150 euro per dag

"Dat moet hier weg, want ik krijg een boete van 150 euro per dag als die betonnen plaat hier nog ligt. En ik kan die plaat niet wegnemen als ik dat werk niet eerst verhuis."

"Het gaat wel naar een heel mooie plek", vertelde de kunstenaar nog, "daar waar de 'Caterpillar' staat, op dezelfde plaats. Het zal veel gepaster zijn omdat het in dezelfde stijl is gemaakt. Het krijgt een plaats met zicht op zee. Maar ik ga het wel enorm missen, hier in mijn beeldenpark".

Gotische vrachtwagen Wim Delvoye met protestaffiches

Bekijk de reportage uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen