Na de wolf krijgt Limburg nu ook een wilde kat op bezoek

Er is een nieuw wild dier opgedoken in de Limburgse natuur. Deze keer gaat het om een wilde kat. Een wildcamera registreerde het dier toevallig in het Stramproyerbroek in Bocholt.

Het is niet de eerste keer dat er beelden van een wilde kat gemaakt worden in de regio. In 2012 was er al eens een waarneming maar het dier was sindsdien spoorloos. "De wilde kat gelijkt op een huiskat maar is wel duidelijk te onderscheiden", zegt Frans Verstraeten van de Stichting Limburgs landschap. " Een wilde kat is groter dan de gewone huiskat, ze heeft hogere poten en is ook zwaarder. Ze weegt rond de zeven kilo. De wilde kat heeft ook een heel kenmerkende staart met zwarte strepen. Dit exemplaar werd waargenomen ver van de bewoonde wereld, waar geen huiskatten rondlopen". Verschillende kenners hebben intussen bevestigd dat het dier op de foto wel degelijk een wilde kat is. 

Niet van hier

Een wilde kat komt normaal gezien niet voor in Limburg. Het dier leeft wel in de Ardense bossen. Frans Verstraeten vermoedt dat hun leefgebied stilaan opschuift . Er start trouwens binnenkort een project om na te gaan hoe groot de populatie wilde katten in het natuurgebied precies is.  

Meest gelezen