Video player inladen...

Plofkraak op Argentakantoor in Gruitrode: schade en buit groot, geld wellicht onbruikbaar

In Gruitrode (Oudsbergen) in Limburg is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta. De daders zijn gevlucht. Er is een aanzienlijk bedrag buitgemaakt, maar de biljetten zijn wellicht door inkt onbruikbaar. 

Bij de plofkraak op een geldautomaat op een bankkantoor van Argenta in de Pastoriestraat in Gruitrode (Oudsbergen) hebben de daders een aanzienlijke som geld buitgemaakt, maar de biljetten zijn wellicht door inkt onbruikbaar. Dat maakten politie CARMA en het parket van Limburg bekend. Het is al de vijfde plofkraak in Limburg dit jaar.

"Er werden door de daders explosieven gebruikt. De omwonenden werden rond drie uur opgeschrikt door een luide knal. Er zijn geen mensen geëvacueerd. Het gaat om meerdere daders en die zijn kunnen vluchten", zegt Dorien Vanderheiden van het parket Limburg. 

De burgemeester van Oudsbergen, Lode Ceyssens (CD&V), werd rond 3 uur verwittigd over de plofkraak. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, ook al omdat de woning boven het kantoor momenteel leeg staat, maar de gevel is wel serieus gehavend." 

De brandweer en de technische dienst van de gemeente Oudsbergen kwamen nog ter plaatse om de ravage op te ruimen. Met houten panelen maakte de brandweer het gebouw weer dicht.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen