Video player inladen...

Skeyes riskeert boetes tot 20.000 euro per vlucht die wordt geschrapt door acties van luchtverkeersleiders

Luchtverkeersleider Skeyes is verplicht om de dienstverlening te garanderen. Dat is het gevolg van een beslissing van de rechter na een klacht van Brussels Airlines. Skeyes riskeert forse boetes per vlucht die moet worden geschrapt door de acties van de luchtverkeersleiders. Ook bij vertragingen worden forse boetes opgelegd. 

De hele voormiddag was er vandaag opnieuw hinder door een actie bij Skeyes. Voor Brussels Airlines was de maat vol: de luchtvaartmaatschappij diende een eenzijdig verzoekschrift in bij de rechter.

Tot 26 mei moet Skeyes forse dwangsommen betalen als er vluchten geannuleerd worden: 10.000 euro voor een Europese vlucht en tot 20.000 euro voor langeafstandsvluchten. Voor vluchten die 60 à 120 minuten vertraging oplopen, geldt een boete van 10.000 euro, voor vertragingen van meer dan 120 minuten wordt 20.000 euro aangerekend. Als een vlucht moet worden omgeleid, is een boete van 20.000 euro van toepassing.

Brussels Airlines benadrukt dat de boetes niet bedoeld zijn om de financiële schade te dekken die ze oploopt door annuleringen, vertragingen of omleidingen. De luchtvaartmaatschappij wil vooral dat er een snelle en duurzame oplossing voor het sociaal conflict bij Skeyes komt.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen