Vier verdachten aangehouden in groot Limburgs drugsdossier, ook 2,2 ton cocaïne onderschept in Colombia

In een groot lopend drugsonderzoek vonden gisteren een aantal huiszoekingen plaats in België en Nederland. Daarbij werden in België vijf mensen gearresteerd, vier van hen werden aangehouden. De verdachten waren bezig met de invoer van een grote partij cocaïne vanuit Colombia, waar de drugs eerder al konden worden onderschept. Ze waren bestemd voor de haven van Antwerpen.    

De provincie Limburg heeft al langer te kampen met drugsbendes. In een van de lopende dossiers vonden gisteren veertien huiszoekingen plaats, negen in België en vijf in Nederland. Daarbij werden in België vijf mensen gearresteerd. Vier van hen werden door de onderzoeksrechter aangehouden, de andere verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden. In Nederland werden drie verdachten gearresteerd.

De drugsbende zou crimineel actief zijn in de aanmaak van synthetische drugs, in de cannabisteelt en in de internationale handel van cocaïne, zo laat het parket van Hasselt weten. De verdachten waren bezig met de invoer van een grote partij drugs vanuit Colombia. Daar kon eerder al 2,2 ton cocaïne onderschept worden die bestemd was voor de haven van Antwerpen.

Bij de huiszoekingen werden drugs, vuurwapens en de luxevoertuigen van de verdachten in beslag genomen. In Nederland werd ook nog een groot drugslab ontdekt, dat volgens het parket beleverd werd vanuit Bocholt, in België. Er werd een milieudeskundige aangesteld die nu zal onderzoeken of er in Bocholt maatregelen moeten worden genomen om de waterlopen, waar mogelijks chemisch afval werd geloosd, te saneren.

Meest gelezen