Ex-premier Leterme naast zijn bronzen evenbeeld in de Kamer.

Yves Leterme wordt covoorzitter bij Chinees kapitaalfonds ToJoy

Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) gaat werken voor de Chinese holding ToJoy, die wereldwijd investeert in Chinese groeibedrijven. Leterme zal er de activiteiten in West-Europa mee opvolgen.

ToJoy maakte het nieuws zelf bekend in een persbericht. Leterme wordt covoorzitter van de raad van bestuur van ToJoy. Hij krijgt ook de functie van "president van ToJoy West- Europa. "ToJoy start activiteiten op in West-Europa en ik zal dat mee opvolgen", reageert Leterme in De Standaard.

Leterme was in 2008 en van 2009 tot 2011 federaal premier. Daarvoor was hij minister van Buitenlandse Zaken en van 2004 tot 2007 was hij minister-president van Vlaanderen. Na zijn vertrek uit de Belgische politiek kreeg Leterme in 2012 een functie bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In 2014 werd hij secretaris-generaal van de internationale ngo Idea.

Nu gaat hij dus aan de slag bij een Chinees kapitaalfonds. Daarnaast heeft hij ook nog een functie bij de UEFA, de Europese voetbalbond.

Naast Leterme trok ToJoy ook de voormalige president van Servië Boris Tadic en die van Costa Rica Jose Maria Figueres aan.

Meest gelezen