Videospeler inladen...

Bart De Pauw mag enveloppe van VRT-preventieadviseur met klachten over grensoverschrijdend gedrag niet inkijken 

Televisiemaker Bart De Pauw mag de enveloppe met daarin de meldingen van mogelijk grensoverschrijdend gedrag die enkele vrouwen deden bij de preventieadviseur van de VRT níét inkijken. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldiging­stelling beslist. "De kamer van inbeschuldiging­stelling heeft geoordeeld dat deze meldingen onder het beroepsgeheim van de preventieadviseur vallen."

November 2017. In een video maakt televisiemaker Bart De Pauw bekend dat de VRT de samenwerking met hem stopzet, nadat enkele actrices naar de preventieadviseur van de VRT waren gestapt met klachten van stalking. Nadat de zaak naar buiten gekomen was via de media startte ook het gerecht een onderzoek. Volgens De Pauw ging het om speels gedrag en flirterige sms'en.

De getuigenissen van de vrouwen die naar de preventie­adviseur gestapt waren, werden bewaard in een verzegelde enveloppe. De Pauw wilde die enveloppe inkijken, maar volgens de VRT ging dat in tegen het beroepsgeheim van de preventieadviseur.

De kamer van inbeschuldigingstelling is de redenering van de VRT gevolgd. De enveloppe met klachten blijft dus gesloten voor De Pauw. "De kamer van inbeschuldiging­stelling heeft geoordeeld dat deze meldingen onder het beroepsgeheim van de preventieadviseur vallen", zegt Luc De Mot, woordvoerder van het Antwerpse parket-generaal.

Het onderzoek naar Bart De Pauw is nog niet afgerond. 

Herbekijk hieronder de berichtgeving in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen