Brandweer waarschuwt voor onkruidbranders

De brandweerzone Rivierenland waarschuwt voor het gebruik van onkruidbranders. Dat doen ze naar aanleiding van een voorval in Lier, waar een poort in brand vloog.

Nu schadelijke onkruidverdelgers met glyfosaat verboden zijn, zoeken mensen naar alternatieven. Meer en meer kiezen ze dan voor een onkruidbrander. Dat is een gasfles met open vlam. Maar daar gebeuren geregeld ongelukken mee.

Tuinslang

De brandweer waarschuwt nu voor het gebruik van die onkruidbranders. “Als je er een wil gebruiken, zorg dan dat je een tuinslang in de buurt hebt. Als er een brandje ontstaat, kan je dat zelf blussen”, zegt Jan Anné van brandweerzone Rivierenland. “Als er brand ontstaat, laat dan zeker niet het toestel in het vuur achter. Door het gas kan dat meteen ontploffen.”

Meest gelezen