Brusselse regering hakt knoop door: Herrmann-Debrouxviaduct in Oudergem wordt afgebroken

Na jarenlange discussie heeft de Brusselse regering beslist: het Herrmann-Debrouxviaduct in Oudergem wordt afgebroken en maakt plaats voor een brede stadsboulevard. De afbraak van het viaduct start wel pas ten vroegste over vijf jaar.

Over het Herrmann-Debrouxviaduct rijden dagelijks 35.000 auto's. Het is dan ook één van de belangrijkste toegangswegen om stad Brussel te bereiken. Er waren al eerder problemen met het viaduct, zo wou men het viaduct in eerste instantie renoveren vanwege betonrot. Die renovatie zou te duur zijn en dus wordt het afgebroken. 

Minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) is blij met de beslissing, dat vertelt hij aan onze collega's van Bruzz: "Na de afbraak wordt er een stedelijke stadsboulevard aangelegd, met veel bomen en afgescheiden fietspaden." Ook maakt hij zich weinig zorgen dat een volgende regering de beslissing terugdraait: "Dat kan altijd, en is ook de essentie van een democratie. Maar uit de parlementaire debatten heb ik kunnen afleiden dat de afbraak een breed gedragen idee is."

 

Meest gelezen