Eindelijk een akkoord: werken aan Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen worden hervat

De werken voor de heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken kunnen na een jaar opnieuw hervat worden. De stad heeft een akkoord bereikt met de buurtbewoners die een klacht hadden ingediend.

De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken ligt al een tijdje stil. De reden hiervoor was een klacht van enkele buurtbewoners uit de Verviersstraat. Zij waren tegen het graven van een ondergrondse parking die in hun straat zou uitkomen. De bewoners vrezen voor veel extra verkeersdrukte.

Buurtbewoners trekken klacht in na aanpassingen

Maar nu is er dus een akkoord tussen de stad en de buurtbewoners. “We hebben samen met de bewoners van de Verviersstraat gekeken naar de situatie. Welke zorgen er zijn en hoe we die kunnen verminderen”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “We hebben besloten om wat verkeersstromen te milderen of te verleggen. De bezorgdheid van de bewoners dat er een oververzadiging zou komen in de Verviersstraat hebben we kunnen wegnemen. Zij zijn dan ook bereid om hun klacht en schorsing in te trekken.”

"We hebben gewoonweg gevraagd om de doorstroming van het verkeer zo vlot mogelijk te maken", zegt Alex Deblond. "Ik denk dat we er met dit akkoord in geslaagd zijn. De drukte op spitsmomenten zal blijven, maar de auto's zullen wel doorstromen, en dat is belangrijk."

Hervatting werken nog niet voor meteen

De aannemer start mogelijk pas over 3 à 4 maanden, tegen de zomer van volgend jaar zou de parking klaar moeten zijn. De ondergrondse parking Steendok is een eerste fase in de heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken. Met de vernieuwing van de site verdwijnen de huidige auto’s onder de grond. De grond boven de parking wordt omgevormd tot een park. In het nieuwe park spelen groen, bomen en water de hoofdrol.

Meest gelezen