"Er moest iets veranderen en dus besliste ik vanaf dan te voet naar school te gaan"

Het was lange tijd evident voor Michael Watson uit Canton, in de Amerikaanse staat Ohio, om de bus te nemen naar zijn middelbare school. Maar 2 jaar geleden besliste hij daarmee te stoppen. De 1m90 lange tiener woog toen immers 155 kilogram. Hij liet de schoolbus links liggen en stapte vanaf dat moment naar school, een 20-tal minuten heen en een 20-tal minuten terug. Ook pizza’s en pasta’s probeerde hij zoveel mogelijk te negeren. Twee jaar later is de 18-jarige jongen, die binnenkort aan de middelbare school afstudeert, ruim 50 kilogram lichter. Zijn verhaal werd de afgelopen dagen wereldwijd door nieuwsmedia opgepikt.

Watson op nieuwswebsites CNN en Fox 8: "Mijn zelfvertrouwen was 2 jaar geleden nul komma nul. Op een gegeven moment kwam een klasgenoot naar me toe en zei me dat er iets op mijn kin zat. Toen ik over mijn kin wreef, zei hij: "Nee, het is de derde daar beneden." Dat kwam aan bij mij. Maar ook als ik in de spiegel keek, kreeg ik zoiets van: "Het wordt echt wel moeilijk om naar mezelf  kijken." Ik besefte dat er iets moest veranderen en besliste om vanaf dan te voet naar school te gaan. Iedere dag stapte ik op die manier 20 minuten heen en 20 minuten terug naar school."

"Het kwam zelfs zover dat ik helemaal niet meer wist wanneer een bus zou langskomen. En ook al regende het, ik bleef te voet gaan, zelfs als men me een lift aanbood. Bovendien paste ik mijn voedingsgewoontes aan. Wat niet zo evident was, want na school ging ik iets bijverdienen in een fastfoodrestaurant."

"Het is niet altijd even makkelijk geweest en, zeker wat het eten betreft, ben ik niet altijd even consequent geweest. Want ik hield vroeger echt wel van eten. Vooral pizza dan. Maar er komt altijd een nieuwe dag. En als je echt iets wil, dan zal je er wel geraken."

Schoolmedewerker Terrance Jones: "Dit is een zeldzaam voorbeeld van iemand die de moed heeft zich persoonlijk te ontwikkelen, ook al zit hij nog maar op de middelbare school. Dat hij de beslissing genomen heeft om gezonder te gaan leven en dat ook wil volhouden, dat maakte een enorme indruk op mij. Het verhaal van Michael was alleszins geen verhaal dat je dagelijks te lezen krijgt. We gaan nu een speciale Facebookpagina maken waar ook andere leerlingen dergelijke inspirerende verhalen kwijt kunnen."

Meest gelezen