Gemeenteraadsverkiezingen Zelzate definitief geldig verklaard

De gemeenteraadsverkiezingen in Zelzate zijn geldig verklaard. De Raad van State heeft de bezwaren van oud-burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) verworpen. Die ging niet akkoord met de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar, en trok naar de rechtbank.

De uitslag van de voorbije gemeenteraadsverkiezingen zorgden in Zelzate voor een aardverschuiving; de coalitie van CD&V, N-VA en VLD werd aan de kant geschoven door een linkse coalitie van SP.A en PVDA. Maar de liberaal Frank Bruggeman ging niet akkoord met dit resultaat, en stapte eerst naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Maar daar ving Bruggeman bot, uit een grondig onderzoek bleek dat de bezwaren van Bruggeman ongegrond waren.

De oud-burgemeester legde zich niet neer bij die uitspraak, en ging in beroep bij de Raad van State. Hij beweert dat er te veel stemmen ongeldig werden verklaard, waardoor zijn partij een zetel in de gemeenteraad was verloren. Nu krijgt hij ook daar ongelijk en is dus het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen definitief geldig verklaard.

De nieuwe burgemeester Brent Meuleman (SP.A) is blij met deze uitspraak: “Wij zijn toch bijzonder tevreden met deze uitspraak, ruim zeven maanden na de gemeenteraadsverkiezingen. We kunnen eindelijk een punt zetten achter een woelige periode.”

Meest gelezen