Video player inladen...

Internetsensatie Grumpy Cat gestorven na urineweginfectie

Afgelopen dinsdag is internetsensatie Grumpy Cat plots gestorven en dat na een urineweginfectie. Dat maakte haar baasje, Tabatha Bundesen, zopas bekend via een emotionele mededeling op Instagram. Grumpy Cat, die eigenlijk Tardar Sauce heet, stierf in de armen van haar baasje. Ze wordt beschouwd als een van de populairste katten ooit, na Garfield. Bundesen zou om en bij de 100 miljoen dollar met haar kat, die te zien was in diverse reclamespotjes en zelfs de hoofdrol speelde in een kerstfilm, verdiend hebben. Grumpy Cat werd 7 jaar oud.

Ten gevolge van dwerggroei en een onderbeet had Grumpy Cat voortdurend een chagrijnige gelaatsuitdrukking die haar wereldberoemd maakte, nadat een foto van haar, die op het discussieforum van Reddit gepubliceerd was, in september 2012 viraal gegaan was. Ze werd zo het onderwerp van diverse memes

Haar baasje, Tabatha Bundesen, zag dat er meer inzat dan enkel wat grappige verwijzingen naar het gezicht van Grumpy Cat. Ze startte met een Instagramaccount, die uiteindelijk meer dan 2,4 miljoen volgers wist te charmeren. Er volgden tv-optredens in onder meer "Good morning America", "American idol", "The bachelorette" en "Anderson Live". Ook was ze te zien in een reclamespot voor Cheerios en verbond ze haar naam een tijdlang aan kattenmerk Friskies. Bovendien was er nog een succesvol boek, "Grumpy Cat: A Grumpy Book" en in 2014 een kerstfilm, waarbij de stem van Grumpy Cat vertolkt werd door actrice Aubrey Plaza, bekend van de tv-serie "Parks and recreation".

Het leverde Bundesen alvast veel geld op, volgens sommige bronnen zelfs tot meer dan 100 miljoen dollar. Begin 2018 haalde Bundesen nog haar slag thuis bij een rechtbank in Californië betreffende een schending van copyright door een koffiebedrijf. Het leverde haar, en Grumpy Cat, een schadevergoeding van 700.000 dollar op. Via haar advocaat liet Bundesen toen weten: "Ik denk dat het een correct vonnis is."

Hieronder kunt u de bekendmaking van de dood van Grumpy Cat lezen:

Bekijk hieronder een terugblik op het leven van internetfenomeen Grumpy Cat:

Video player inladen...

Meest gelezen