"Juist de bizarre verhaallijnen maakten "Melrose place" onvergetelijk"

Hoe onrealistischer en zotter de plot was, hoe liever de tv-kijker het had. Maar het succes van "Melrose place" kon niet blijven duren en dus kwam er 20 jaar geleden, op 24 mei 1999, een einde aan de vaak bizarre verhaallijnen van een groepje jongvolwassenen die samenwoonden in een appartementsblok in West Hollywood. Personages als Dr. Michael Mancini, Alison Parker, Jake Hanson en Matt Fielding waren 7 seizoenen lang kind aan huis in menig huisgezin wereldwijd en met hen werd dan ook lief en leed gedeeld. Hun leven nam soms even groteske - hoe pijnlijk soms ook -  als grappige wendingen, die uiteindelijk moeilijk uit het collectief geheugen van degenen die er getuige van waren, te wissen zijn. Want, zoals een nieuwswebsite het uitdrukte, "juist de bizarre verhaallijnen maakten "Melrose place" onvergetelijk".

"Melrose place" was een spin-off van de begin jaren 90 druk bekeken jongerenserie "Beverly Hills 90210". Dat succes leidde bij tv-zender Fox tot de vraag aan producer Aaron Spelling en scriptschrijver Darren Star om een nieuwe succesformule uit te werken.

De serie werd pas een echt kijksucces na de introductie van 'intrigante' Amanda Woodward, een rol van Heather Locklear, en dankzij de vaak bizarre verhaallijnen. Of, zoals Josie Bisset, die de rol van Jane Mancini speelde, het in februari 2016 bij Oprah Winfrey verwoordde: "Ook al werden er serieuze onderwerpen aangesneden, het gebeurde op zo’n ‘kierewiete’ manier die je nooit in het echte leven zou terugvinden. Maar daarom keken mensen ernaar."

Herinnert u zich bijvoorbeeld volgende 5 fragmenten nog die u op het puntje van uw stoel deden zitten en die u onmogelijk onbesproken kon laten met uw vrienden?

1. Nee, Kimberly was niet gestorven in een auto-ongeluk, maar dook na een lange coma waanzinniger dan ooit terug op. Het ongeval had haar wel een gigantisch litteken op haar hoofd, "worthy of Frankenstein’s monster", opgeleverd.

2. Tijd voor wraak, maar dan op een grootse manier. En dus besloot Kimberly om het hele appartementsblok op te blazen, met de legendarische woorden: "It’s not what it looks like… It’s worse."

3. "Oh Billy, je bent de liefde van mijn leven. Met wie je ook moge getrouwd zijn." Maar Billy was niet langer geïnteresseerd in Brooke. Te veel drank en te veel woede deden haar uiteindelijk in het zwembad belanden, een val die Brooke niet overleefde.

4. "Dood is dood", dachten de zussen Jane en Sydney toen ze Richard begraven hadden, nadat die Jane had proberen te verkrachten en een klap op het hoofd gekregen had met een spade. Maar dat was nog maar het begin van de nachtmerrie voor beide zussen, want Richard kroop daarna "Adams family"-gewijs uit zijn graf.

5. Eindelijk lachte het geluk Sydney toe, toen ze in het huwelijk trad met Craig. Maar na nauwelijks "I do" gezegd te hebben, werd ze omvergereden en stierf ze. Althans, dat dacht haar kersverse echtgenoot die overmand werd door verdriet. Maar Sydney maakte wel een comeback in de reboot van de serie in 2009.

Meest gelezen