De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin (archieffoto)
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Ministerie van Financiën weigert opnieuw belastingaangiften Trump vrij te geven

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft opnieuw geweigerd om de belastingaangiften van president Trump bekend te maken aan het Congres. Hij gaat daarmee in tegen een dagvaarding van het Congres, wat betekent dat de zaak een juridisch staartje kan krijgen.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin heeft in een brief aan het Huis van Afgevaardigden herhaald dat er geen "legitiem wettelijk doel" is om de belastingaangiften van president Donald Trump bekend te maken aan het Congres.

Richard Neal, de voorzitter van de belastingcommissie vraagt al meer dan een maand inzage in de documenten. Hij eiste vorige week, onder dreiging van strafsancties, om binnen de week de aangiftes van Trump en van verschillende van zijn bedrijven van de voorbije zes jaar persoonlijk over te maken.

Donald Trump heeft sinds de campagne in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2016 steevast geweigerd om in te gaan op vragen om een tip van de sluier op te lichten over zijn financiën. Hij is de eerste president sinds Richard Nixon die weigert duidelijkheid te geven over zijn financiële situatie.

Meest gelezen